recept | Kalkoenrollade met Franse mosterdsaus

Recept van Kalkoenrollade met Franse mosterdsaus

Deel het recept voor Kalkoenrollade met Franse mosterdsaus met een vriend(in).


  • *De gegevens die u invult zullen niet door ons worden bewaard of gebruikt.

Kalkoenrollade met Franse mosterdsaus

Tijdens het kerstdiner kan en mag deze kalkoenrollade met pittige mosterdsaus niet ontbreken op de feesttafel.

Beoordeling

nodig

koekenpan, steelpan, oven op 180 °C, grillpan, ovenschaal

bereiding

Neem de kalkoenrollade uit de koelkast.
Bestrooi de rollade met zout en peper.
Verwarm de boter met de olie in de pan en wentel hierin de rollade.
Bak de rollade rondom goudbruin en keer met 2 lepels.
Neem de rollade dan uit de pan.
Zet de rollade in een ingevette ovenschaal 50-60 min. in de oven.
Keer de rollade regelmatig en bedruip met het braadvocht.
De rollade is gaar met een kerntemperatuur van 75 °C.
Geen thermometer, gebruik dan een satéprikker.
Steek deze in het midden in de rollade, helder vocht = gaar.
Laat de kalkoenrollade even afkoelen en snij dan de plakjes.
Serveer met de saus en de gegrilde groenten.

saus:
Doe de slagroom in een steelpan samen met het bouillonblokje.
Breng aan de kook en laat 5 min. inkoken op middelhoog vuur.
Voeg de mosterd toe en warm 3 minuten mee.
Roer de bieslook erdoor.

Grill de groenten in de grillpan.

lekker met:

pommes duchesse.

Waardeer dit recept

Deel dit recept

Nieuwsbrief

De lekkerste recepten, tips en inspiratie. Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!

* Verplichte velden