recept | Kerstpasteitjes

Deel het recept voor Kerstpasteitjes met een vriend(in).


  • *De gegevens die u invult zullen niet door ons worden bewaard of gebruikt.

Kerstpasteitjes

Warm voorgerecht van kipragout en mierikswortel.

Beoordeling

nodig

kom, plank, mes, oven op 200 °C, 8 pasteibakjes, 8 vuurvaste kerstbordjes

bereiding

Snijd het kippenvlees van de botjes en doe dat in de kom.
Voeg hieraan de mierikswortel, de wortel en de erwtjes toe.
Meng dit en maak op smaak af met zout en peper.
Verwarm de boter in de pan en roerbak hierin de ui.
Voeg de kerrie toe en bak de ui goudgeel.
Zet de oven aan en plaats de bakjes alvast op de bakplaat.
Bestrooi de ui met de bloem en laat even 'binden'.
Giet dan de bouillon, scheutje voor scheutje in de pan.
Blijf roeren en verwarm het kipmengsel al roerende mee.
Verwarm de pasteitjes in de warme oven.
Plaats ze daarna op de feestelijke bordjes.
Schep hierin de kipragout en voeg de garnering toe.

lekker met:

een glaasje prosecco.

Waardeer dit recept

Deel dit recept

Nieuwsbrief

De lekkerste recepten, tips en inspiratie. Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!

* Verplichte velden

Er zijn geen waarderingen voor dit recept gevonden.