recept | Kip gestoofd in abdijbier

Recept van Kip gestoofd in abdijbier

Deel het recept voor Kip gestoofd in abdijbier met een vriend(in).


  • *De gegevens die u invult zullen niet door ons worden bewaard of gebruikt.

Kip gestoofd in abdijbier

Een warme stoofschotel van kip in bier: een echte klassieker!

Beoordeling

nodig

stoofpan, aluminiumfolie

bereiding

Kruid de kip met zout en peper.
Bak ze in een pan op half hoog vuur in een beetje olie om en om goudbruin.
Haal de kip uit de pan en houd die warm in de folie.
Fruit de ui en de knoflook glazig in de pan en roer hier vervolgens de bloem doorheen.
Blus al roerende af met het bier en voeg de bouillon en de room toe en breng aan de kook.
Leg nu de kip terug in de pan en doe de prei, rozemarijn en de tijm erbij.
Stoof het geheel minimaal in 60 minuten.
Voeg na 30 minuten de aardappelen toe en stoof deze mee.

lekker met:

een stuk donker landbrood erbij.

Waardeer dit recept

Deel dit recept

Nieuwsbrief

De lekkerste recepten, tips en inspiratie. Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!

* Verplichte velden