recept | Kip in amandel-saffraansaus

Recept van Kip in amandel-saffraansaus

Deel het recept voor Kip in amandel-saffraansaus met een vriend(in).


  • *De gegevens die u invult zullen niet door ons worden bewaard of gebruikt.

Kip in amandel-saffraansaus

Feest: scharrelkip gesmoord in een amandel-saffraansaus, afgeblust met witte wijn.

Beoordeling

nodig

koekenpan, keukenmachine of molen, stoofpan, aluminiumfolie

bereiding

Rooster het amandelschaafsel in een droge koekenpan totdat dit licht gekleurd is.
Laat even afkoelen en maal in de keukenmachine tot poeder.
Kruid de kip met zout en peper.
Bak ze in een stoofpan op half hoog vuur in een beetje olie om en om goudbruin.
Haal de kip uit de pan en houd die even warm in aluminiumfolie.
Fruit in dezelfde pan de ui en de knoflook glazig en blus vervolgens af met de witte wijn.
Voeg de saffraan en het amandelpoeder toe en laat 2 minuten stoven.
Doe nu de kippenbouillon, kookroom, tijm en de kipdelen hierbij en breng dit aan de kook.
Laat het geheel op laag vuur 60 minuten stoven.

lekker met:

gele rijst of couscous.

Waardeer dit recept

Deel dit recept

Nieuwsbrief

De lekkerste recepten, tips en inspiratie. Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!

* Verplichte velden