recept | Kip met Roquefort en spek

Recept van Kip met Roquefort en spek

Deel het recept voor Kip met Roquefort en spek met een vriend(in).


  • *De gegevens die u invult zullen niet door ons worden bewaard of gebruikt.

Kip met Roquefort en spek

Hele kip met Roquefort en spek

Beoordeling

nodig

oven en -schaal, steelpan en wildschaar of scherp glad keukenmes

bereiding

Leg de kip tot gebruik in de koelkast.
Zet de oven op 180°C (heteluchtoven) of 200° C (gas/elektra).
Bestrooi de kip aan binnen- en buitenzijde met kipkruiden.
Vul de kip met 200 g kaas in stukjes.
Schenk het sap in een ovenschaal en leg hierop de kip.
Zet de schaal middenin de warme oven.
Keer de kip zo nu en dan en bedruip met het braadvocht.
Voeg na 20 minuten het spek toe en laat de kip in ca. 90 minuten garen.
Giet het braadvocht in de steelpan en roer de aanbaksels los met de room.
Neem de kip uit de oven en snijd de kip in delen met de wildschaar.
Giet de saus in de ovenschaal en leg de kipdelen erin.
Verdeel de overige kaas over de kip.

lekker met:

gekookte spruitjes en aardappelpuree.

Waardeer dit recept

Deel dit recept

Nieuwsbrief

De lekkerste recepten, tips en inspiratie. Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!

* Verplichte velden