recept | Kip met sinaasappelsaus

Recept van Kip met sinaasappelsaus

Deel het recept voor Kip met sinaasappelsaus met een vriend(in).


  • *De gegevens die u invult zullen niet door ons worden bewaard of gebruikt.

Kip met sinaasappelsaus

Kippenbout met de fijne smaak van sinaasappel. Heerlijk met tuinboontjes.

Beoordeling

nodig

kom, hapjespan, keukenrol, grote braad- of wildpan

bereiding

Leg de kip in een kom met de sherry.
Voeg 1/3 van het sap, 2 eetl. olie, zout en peper toe.
Zet dit afgedekt in de koelkast.
Laat dit een nacht marineren.
Verwarm de volgende dag 2 eetl. marmelade in de hapjespan. Met de rozijnen, de sucade en laat dit 10 minuten pruttelen.
Neem de pan van het vuur en voeg de overige marmelade toe.
Evenals de noten, het overige sap en een beetje water.
Laat de saus dan afkoelen.
Neem de kip uit de koelkast en dep die droog met keukenpapier.
Verwarm de overige olie in de braadpan en bak hierin de kip.
Voeg 3 eetl. van de saus, de schil en de citroen toe.
Sluit de pan gedurende ca. 60 minuten.
Maak het kipgerecht op smaak met zout en peper.

lekker met:

de sinaasappelsaus, aardappelblokjes en tuinboontjes.

Waardeer dit recept

Deel dit recept

Nieuwsbrief

De lekkerste recepten, tips en inspiratie. Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!

* Verplichte velden

Er zijn geen waarderingen voor dit recept gevonden.