recept | Kip onder de huid gevuld met kruidenkaas en pancetta

Recept van Kip onder de huid gevuld met  kruidenkaas en pancetta

Deel het recept voor Kip onder de huid gevuld met kruidenkaas en pancetta met een vriend(in).


  • *De gegevens die u invult zullen niet door ons worden bewaard of gebruikt.

Kip onder de huid gevuld met kruidenkaas en pancetta

Hele kip gevuld met kruidenkaas, pancetta, knoflook, tijm, rozemarijn en afgemaakt met verse basilicum.

Beoordeling

nodig

oven, plank, hakmolen of vijzel, grote bakplaat of ovenschaal, satéprikker

bereiding

Verwarm de oven voor op 200 °C.
Leg de kip met de onderkant op een plank
en werk voorzichtig het vel aan de bovenkant los.
Hak vervolgens alle kruiden, de sjalot en de knoflook fijn
en meng met de roomkaas.
Verdeel eerst de pancetta onder de huid
en schep hier vervolgens het roomkaasmengsel over.
Verdeel goed door over de huid te wrijven.
Doe het kippenvel terug.
Besprenkel de kip met wat olijfolie en kruid met(zee)zout.
Zet de kip in de oven en draai de temperatuur terug naar 180 °C.
Gaar de kip in ca.60 minuten (afhankelijk van de grootte).
Prik om de gaarheid van de kip te controleren
met een satéprikker in een dik stuk van de kip.
Het vocht wat naar buiten komt moet helder zijn.
Garneer met verse basilicum.

lekker met:

gebakken krieltjes en haricots verts.

Waardeer dit recept

Deel dit recept

Nieuwsbrief

De lekkerste recepten, tips en inspiratie. Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!

* Verplichte velden