recept | Kip onder de huid gevuld met tapenade

Recept van Kip onder de huid gevuld met tapenade

Deel het recept voor Kip onder de huid gevuld met tapenade met een vriend(in).


  • *De gegevens die u invult zullen niet door ons worden bewaard of gebruikt.

Kip onder de huid gevuld met tapenade

Scharrelkip gevuld met truffel-tapenade en gegarneerd met peterselie uit de oven.

Beoordeling

nodig

oven, grote kookpan, plank, grote bakplaat of ovenschaal, satéprikker

bereiding

Verwarm de oven voor op 200 °C.
Was en halveer de aardappels.
Breng ze in een grote pan met ruim water met wat zout aan de kook.
Kook ze 10 minuten en giet ze af en laat ze droog stomen.
Leg de kip met de onderkant op een plank en
werk voorzichtig het vel aan de bovenkant los.
Vul de kip onder de huid met de tapenade.
Verdeel deze goed door over de huid te wrijven.
Doe het vel terug.
Smeer de kip in met wat olijfolie en
kruid met ruim (zee)zout en wat peper.
Halveer de citroen en stop deze in het binnenste van de kip.
Leg de kip op de bakplaat en schik de aardappelen er omheen.
Besprenkel deze met wat olijfolie en kruid met zout.
Zet de kip in de oven en draai de temperatuur terug naar 180 °C.
Gaar de kip ca. 60 minuten - afhankelijk van de grootte –
en bedruip tussendoor de aardappels met wat braadvocht.
Prik om de juiste gaarheid van de kip te controleren met een satéprikker in een dik stuk van de kip.
Het vocht wat door dit gaatje naar buiten komt moet helder zijn.
Garneer de kip met de peterselie.

lekker met:

sugar snaps.

Waardeer dit recept

Deel dit recept

Nieuwsbrief

De lekkerste recepten, tips en inspiratie. Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!

* Verplichte velden