recept | Kip tikka masala

Recept van Kip tikka masala

Deel het recept voor Kip tikka masala met een vriend(in).


  • *De gegevens die u invult zullen niet door ons worden bewaard of gebruikt.

Kip tikka masala

Een heerlijke Indiase kip gerecht met pittige marinade en dito saus.

Beoordeling

nodig

plank, glad scherp mes, kom met deksel of plasticfolie, barbecue, wok, kruidenschaar

bereiding

Snijd de kip in lange repen en leg ze in een kom.
Meng alle ingrediënten voor de marinade en voeg die toe.
Sluit de kom met een deksel of gebruik folie.
Laat de kip ca. 2 uur in de koelkast staan.
Keer de kip zo nu en dan.
Neem de kip uit de marinade en steek de barbecue tijdig aan.
Rooster de kip goudbruin en gaar aan alle zijden.
Verwarm de olie voor de saus in de wok en roerbak hierin de knoflook met het pepertje.
Blus met de tomaten en voeg al roerende de yoghurt en de kruiden (op smaak) toe.
Kook de saus even in tot die aan de lepel blijft hangen.
Garneer met de verse koriander.

lekker met:

vers gebakken naanbrood.

Waardeer dit recept

Deel dit recept

Nieuwsbrief

De lekkerste recepten, tips en inspiratie. Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!

* Verplichte velden