recept | Kipgehakt met peultjessalade

Recept van Kipgehakt met peultjessalade

Deel het recept voor Kipgehakt met peultjessalade met een vriend(in).


  • *De gegevens die u invult zullen niet door ons worden bewaard of gebruikt.

Kipgehakt met peultjessalade

Goudbruine kipgehaktballetjes met peultjes en aardappelen.

Beoordeling

nodig

kookpannen, mengkom, vergiet, koekenpan, plank, saladekom, litermaat

bereiding

Kook de geschilde aardappelen op de bekende wijze gaar.
Laat ze daarna uitlekken en snijd ze in schijfjes.
Kook ook de peultjes op de bekende wijze.
Schil de uien en verdeel ze in vieren.
Hak alle tuinkruiden fijn en verdeel ze in twee porties.
Neem de ene helft voor de kip en de andere voor de salade.
Meng dan de kip met de uien en de kruiden.
Week het brood in de room en voeg dit toe aan de kip.
Vorm met vochtige handen platte gehaktballetjes.
Verwarm de olie in een pan en bak hierin de kip goudbruin.
Reken ca. 10 minuten per kant voor een gaar resultaat.
Meng de aardappelen met de peultjes en de overige kruiden.
Voeg de uitjes in ringen toe.
Meng de bouillon met de mosterd, de azijn en de olie.
Voeg ook de suiker toe en maak dit op smaak af.
Serveer de marinade met de groenten op een warm bord.
Lekker met de kipgehaktballetjes als hoofdgerecht.

lekker met:

peultjes en aardappelen

Waardeer dit recept

Deel dit recept

Nieuwsbrief

De lekkerste recepten, tips en inspiratie. Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!

* Verplichte velden

Er zijn geen waarderingen voor dit recept gevonden.