recept | Kipkebab met pittige tahinasaus

Recept van Kipkebab met pittige tahinasaus

Deel het recept voor Kipkebab met pittige tahinasaus met een vriend(in).


  • *De gegevens die u invult zullen niet door ons worden bewaard of gebruikt.

Kipkebab met pittige tahinasaus

Kip aan de spies, maar dan lekker pittig! Met knoflook, peterselie, munt en een pepertje.

Beoordeling

nodig

grillpan, kom, scherp mes, lange pinnen, ovenschaal, oven op 180 °C

bereiding

Stoof de rode bietjes met wat knoflook en olijfolie
in een ovenschaal ongeveer een uur in de oven.
Hak de knoflook en de chilipeper fijn.
Doe het kipgehakt in een kom.
Voeg hier het ei, de kruiden, de knoflook en de chilipeper aan toe.
Meng het geheel goed.
Voeg net zoveel paneermeel toe zodat je een niet te nat mengsel krijgt.
Maak je handen vochtig met water.
Maak balletjes van het gehakt/kruidenmengsel.
Steek hier een pin door.
Kook ondertussen de rijst en maak de saus.
Grill de kipkebab in ongeveer 15 minuten gaar en bruin.

saus:
Doe de sesampasta, de knoflook, de olijfolie, het citroensap,
de peper en het zout in de blender.
Mix tot een gladde pasta. Voeg geleidelijk aan heet water toe.
De saus moet ongeveer zo dik als yoghurt worden.
Giet de saus in een kom (zodat je deze eventueel nog kunt verwarmen).

lekker met:

rode bietjes uit de oven en wilde rijst.

Waardeer dit recept

Deel dit recept

Nieuwsbrief

De lekkerste recepten, tips en inspiratie. Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!

* Verplichte velden