recept | Kipkluifjes met hot pindasaus

Recept van Kipkluifjes met hot pindasaus

Deel het recept voor Kipkluifjes met hot pindasaus met een vriend(in).


  • *De gegevens die u invult zullen niet door ons worden bewaard of gebruikt.

Kipkluifjes met hot pindasaus

Recept voor kipkluifjes: superlekker en handig als je voor veel mensen tegelijk kookt.

Beoordeling

nodig

ovenschaal, oven op 180° C (heteluchtoven) of 200° C (gas/elektra), vijzel of kom met staafmixer, grote wok

bereiding

Vul een grote ovenschaal met een beetje water en leg hierin de kip.
Zet de schaal middenin de oven gedurende ca. 30 minuten.
Keer de kip zo nu en dan en bedruip met het braadvocht.
Gebruik een vijzel of kom met staafmixer voor het kruidenmengsel.
Maal de sjalotten fijn met de knoflook, de lomboks en de gember.
Voeg de laos, de sereh, de trassi en de komijn toe.
Verwarm de olie in een grote wok en roerbak hierin de kruidenpasta.
Neem de sereh er na een paar minuten roerbakken uit.
Roer de pindakaas er doorheen en voeg het vocht al roerende toe.
Verwarm en voeg citroensap, ketjap en chilisaus naar smaak toe.
Mocht de pindasaus te dun zijn: voeg dan extra pindakaas toe.
Voor een te dikke saus: extra water of chilisaus toevoegen.

lekker met:

atjar tjampoer en stokbrood.

Waardeer dit recept

Deel dit recept

Nieuwsbrief

De lekkerste recepten, tips en inspiratie. Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!

* Verplichte velden