recept | Kippastei

Recept van Kippastei

Deel het recept voor Kippastei met een vriend(in).


  • *De gegevens die u invult zullen niet door ons worden bewaard of gebruikt.

Kippastei

Een klassieker deze Engelse kippastei met een verrassend frisse smaak:

Beoordeling

nodig

oven op 180 °C, ronde ovenschaal van 28 cm, deegroller, kwastje, bakpapier, hapjespan

bereiding

Verwarm de oven voor op 180 °C.
Roerbak de ui, de knoflook, de prei en de wortel in een beetje olie.
Roer er de tomatenpuree door en laat het geheel nog even sudderen.
Voeg dan het kipgehakt en de overige ingrediënten toe behalve het ei.
Meng alles goed en laat het gehaktmengsel even staan.
Vet de ovenschaal in met een beetje olie.
Strooi wat bloem op het werkvlak en leg 7 plakjes deeg naast elkaar.
Rol het deeg uit tot de gewenste grootte voor zowel de bodem en de randen van de schaal.
Bekleed de schaal met het deeg.
Zorg dat er wat deeg over de randen hangt.
Rol het overige deeg uit voor een ‘deksel’ die iets groter is dan de bakvorm.
Vul met het kipgehaktmengsel.
Bestrijk de bovenrand van het deeg met losgeklopt ei.
‘Plak’ de bovenkant vast en druk het geheel goed aan.
Knip het deeg weg dat meer dan 2 cm buiten de randen uitsteekt.
Bestrijk de bovenkant met het overige ei
Vorm een fraaie deegrand op de kippastei.
Probeer hier een mooi patroon in te maken, door bijvoorbeeld steeds kleine stukjes terug te vouwen.
Zorg ervoor dat de rand ook is bestreken met het losgeklopte ei.
Maak een luchtgaatje in het midden van ca. 1 cm.
Vul dat met een rolletje bakpapier.
Zet de schaal gedurende ca. 30 minuten middenin de warme oven.

lekker met:

een tomaten- of komkommersalade.

Waardeer dit recept

Deel dit recept

Nieuwsbrief

De lekkerste recepten, tips en inspiratie. Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!

* Verplichte velden