recept | Kippenbout met geitenkaas

Recept van Kippenbout met geitenkaas

Deel het recept voor Kippenbout met geitenkaas met een vriend(in).


  • *De gegevens die u invult zullen niet door ons worden bewaard of gebruikt.

Kippenbout met geitenkaas

Stevige kippenbouten met rauwe ham, honing, tijm en geitenkaas uit de oven.

Beoordeling

nodig

ovenschaal, oven op 200° C, cocktailprikkers of keukendraad

bereiding

Trek het vel van de kip een beetje los.
Maak met een scherp mes sneden in het dikke vleesgedeelte.
Vul met de helft van de kaas en leg het kippenvel terug.
Bestrooi rondom met de kipkruiden.
Vouw het spek er omheen en zet eventueel vast met prikkers.
Verwarm de oven voor en leg de kip in de ovenschaal.
Besprenkel de kip met wat olijfolie.
Zet de schaal middenin de oven.
Voeg na 40 min. de honing, de tijm, de room al roerende toe.
Laat de kip hierna nog ca. 10 minuten garen.
Maak de saus op smaak af met zout en peper.
Leg de overige kaas op de kip.
Garneer met de rest van de tijm.

lekker met:

groene boontjes en verse ananas.

Waardeer dit recept

Deel dit recept

Nieuwsbrief

De lekkerste recepten, tips en inspiratie. Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!

* Verplichte velden