recept | Kippendij met ui en vruchtensaus

Recept van Kippendij met ui en vruchtensaus

Deel het recept voor Kippendij met ui en vruchtensaus met een vriend(in).


  • *De gegevens die u invult zullen niet door ons worden bewaard of gebruikt.

Kippendij met ui en vruchtensaus

Niet te versmaden zo'n malse kippendij met zoete vruchtensaus.

Beoordeling

nodig

koelkastdoos, blender of vijzel, plank, oven op 2000 C, rooster en ovenschaal

bereiding

Marineer de kip een dag eerder.
Leg de kip daarvoor in de afsluitbare koelkastdoos.
Pureer de mango met de honing.
Voeg de chili, de tabasco en de knoflook toe.
Evenals de paprika, kerrie en gember en meng dit.
Bedek de kip met het mengsel en schep zo nu en dan om.
Zet de volgende dag de oven aan met het rooster middenin.
Vul de ovenschaal met de kip, de marinade en de uien.
Plaats de schaal in de oven gedurende 30 minuten.
Giet dan de bouillon en de wijn erbij en bedruip de kip.
Laat de kip nog ca. 30 minuten garen.
Zet de oven iets lager op 180°C en reken nog 10 minuten.
Voeg dan de ananas en de peren toe.
Laat het geheel nog ca. 5 minuten garen.
Maak het gerecht op smaak met zout en suiker.

lekker met:

gekookte spruitjes en aardappelpuree.

Waardeer dit recept

Deel dit recept

Nieuwsbrief

De lekkerste recepten, tips en inspiratie. Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!

* Verplichte velden

Er zijn geen waarderingen voor dit recept gevonden.