recept | Kippenleverpate met appelstroop

Recept van Kippenleverpate met appelstroop

Deel het recept voor Kippenleverpate met appelstroop met een vriend(in).


  • *De gegevens die u invult zullen niet door ons worden bewaard of gebruikt.

Kippenleverpate met appelstroop

Echt een verrassing deze paté van kippenlevertjes en appelstroop. Lekker voor bij de lunch of tijdens een feestje.

Beoordeling

nodig

keukenpapier, koekenpan, keukenmachine, weck- of jampot

bereiding

Dep de kippenlevers goed droog met wat keukenpapier.
Verwarm een beetje boter in de pan en bak ze vervolgens met de ui ca. 4 minuten op hoog vuur.
Voeg de tijm toe en blus het geheel af met de cognac.
Maak op smaak met peper en zout.
Laat iets afkoelen en doe dit mengsel in de keukenmachine.
Voeg al draaiend, beetje bij beetje, de blokjes boter toe.
Zorg steeds dat het goed opgenomen wordt.
Proef het mengsel en kruid eventueel bij met wat peper en zout.
Roer nu de appelstroop erdoor.
Doe de paté in een weck- of jampot.
Laat minimaal 8 uur in de koelkast opstijven.

lekker met:

boerenbrood.

Waardeer dit recept

Deel dit recept

Nieuwsbrief

De lekkerste recepten, tips en inspiratie. Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!

* Verplichte velden