recept | Kiprollade Parma

Recept van Kiprollade Parma

Deel het recept voor Kiprollade Parma met een vriend(in).


  • *De gegevens die u invult zullen niet door ons worden bewaard of gebruikt.

Kiprollade Parma

Zachte rollade van kipfilet, parmaham en kruiden uit de oven.

Beoordeling

nodig

oven, plank, plasticfolie, deegroller, aluminiumfolie, bakplaat, sauspan

bereiding

Week de morilles van tevoren in de rode wijn.
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Maak eerst de kipfilets plat door ze tussen plasticfolie te leggen
en er met een deegroller of braadpan zachtjes op te slaan.
Neem een stuk aluminiumfolie van 45 cm en vet deze in met wat olijfolie.
Leg hier dakpansgewijs de geplette kipfilets in de breedte en kruid deze met peper en zout.
Beleg de kip met de ham.
Meng de roomkaas, de kruiden, de knoflook, de mosterd en de helft van de sjalotjes.
Verdeel dit over de ham.
Houd aan de randen ca. 1 cm vrij.
Rol de kipfilets strak op over de breedte, zodat een slanke rollade ontstaat.
Wikkel de aluminiumfolie hier strak omheen.
Draai de uiteinden strak vast als bij een toffee.
Gaar de kiprollade 25 minuten in de oven.
Zeef ondertussen de morilles uit de wijn, maar gooi het vocht niet weg.
Fruit voor de saus de rest van de sjalotten op laag vuur in een beetje olijfolie in een sauspan.
Ze mogen niet kleuren, alleen glazig worden.
Voeg de suiker toe en laat deze even karamelliseren.
Doe de uitgelekte morilles hierbij en bak ook deze even mee.
Blus af met de rode wijn, de fond en de room.
Laat het geheel tot de helft inkoken.
Doe nu de dragon erbij en maak op smaak met peper en zout.
Haal de kiprollade uit de oven en laat die enkele minuten rusten.
Verwijder het aluminiumfolie en snijd de kiprollade in mooie dikke plakken.
Leg deze op een bord en serveer met de saus.

lekker met:

gekookte aardappelen, wortel en prei.

Waardeer dit recept

Deel dit recept

Nieuwsbrief

De lekkerste recepten, tips en inspiratie. Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!

* Verplichte velden