recept | Kipsaté met appel/preisalade

Recept van Kipsaté met appel/preisalade

Deel het recept voor Kipsaté met appel/preisalade met een vriend(in).


  • *De gegevens die u invult zullen niet door ons worden bewaard of gebruikt.

Kipsaté met appel/preisalade

Gemarineerde kipsaté met een frisse salade.

Beoordeling

nodig

afsluitbare doos/kom, satéstokjes, hapjespan, aluminiumfolie, vergiet, diepe koekenpan of barbecue

bereiding

Leg de kip in de doos/kom en voeg de marinade toe.
Neem daarvoor het sap, de sherry en de ketjap.
Voeg hieraan de gember, de cayenne, zout en peper toe.
Laat dit ca. 30 minuten in de koelkast staan.
Schep de kip zo nu en dan om.
Verwarm 1 eetl. olie in de hapjespan.
Bak hierin de appel, neem die er uit en bewaar in de folie.
Roerbak dan de prei in die pan en bestrooi met de suiker.
Voeg de mierikswortel, de azijn en de appels toe.
Houd dit warm op een lage stand.
Laat de kip uitlekken en rijg die aan de stokjes.
Verwarm de overige olie in de diepe koekenpan.
Bak hierin de kip rondom goudbruin en gaar.
Of gebruik de barbecue om de kip te roosteren.
Voeg de marinade toe en bestrooi met zout en peper.
Serveer de kip met de lente-ui en de pistachenoten.
Meng de appel met de prei voor de salade.
Garneer met de peterselie.

lekker met:

gepofte aardappelen.

Waardeer dit recept

Deel dit recept

Nieuwsbrief

De lekkerste recepten, tips en inspiratie. Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!

* Verplichte velden

Er zijn geen waarderingen voor dit recept gevonden.