recept | Kipschnitzel met allure

Recept van Kipschnitzel met allure

Deel het recept voor Kipschnitzel met allure met een vriend(in).


  • *De gegevens die u invult zullen niet door ons worden bewaard of gebruikt.

Kipschnitzel met allure

Schnitzel van kipfilet met Japans broodkruim, parmaham en Parmezaanse kaas.

Beoordeling

nodig

koekenpan, kommetjes of diepe borden, deegroller, plasticfolie

bereiding

Snij de halve kipfilets in de lengte doormidden.
Plet deze voorzichtig tussen plasticfolie op een plank met een deegroller
of de achterkant van een pan.
Smeer de kipfilets licht in met wat olijfolie.
Bestrooi de kipfilets met wat zout en peper naar smaak.
Bak de parmaham knapperig in een droge pan.
Maak twee kommetjes.
Doe het broodkruim in de eerste kom.
Roer hier de basilicum, parmaham en de Parmezaanse kaas doorheen.
Doe het geklutste ei in de andere kom.
Haal de kipfilets eerst door het eimengsel.
Daarna door het broodkruim mengsel. Dit mag lekker royaal.
Bak de schnitzels op matig vuur in ongeveer 15 min. mooi bruin en krokant.

lekker met:

gestoomde romanesco en culinaire krieltjes.

Waardeer dit recept

Deel dit recept

Nieuwsbrief

De lekkerste recepten, tips en inspiratie. Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!

* Verplichte velden