recept | Marokkaanse kruidenkip

Recept van Marokkaanse kruidenkip

Deel het recept voor Marokkaanse kruidenkip met een vriend(in).


  • *De gegevens die u invult zullen niet door ons worden bewaard of gebruikt.

Marokkaanse kruidenkip

Kippenpoten op Marokkaanse wijze gekruid en gestoofd met zuidvruchten.

Beoordeling

nodig

wildschaar of scherp mes, braadpan of Marokkaanse stoompan

bereiding

Halveer de kippenpoten en bewaar ze tot gebruik in de koelkast.
Maak het kruidenmengsel tot en met de geelwortel en bestrijk hiermee de kip.
Vergeet de binnenkant van de hele kip niet.
Ook is het bestrijken van de vleeszijde onder het vel van belang.
Verwarm de olie in een braadpan en braad de kip hierin mooi bruin rondom.
Voeg daarna het bouillonblokje met het water toe en sluit de pan.
Laat de kip ca. 30 minuten zachtjes pruttelen.
Kook de zuidvruchten met water of vruchtensap, de suiker en kaneel op de bekende wijze.
Laat ze daarna uitlekken en maak op smaak af met honing.
Wentel de pruimen door sesamzaad.

lekker met:

couscous.

Waardeer dit recept

Deel dit recept

Nieuwsbrief

De lekkerste recepten, tips en inspiratie. Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!

* Verplichte velden