recept | Mexicaanse kip empanadas

Recept van Mexicaanse kip empanadas

Deel het recept voor Mexicaanse kip empanadas met een vriend(in).


  • *De gegevens die u invult zullen niet door ons worden bewaard of gebruikt.

Mexicaanse kip empanadas

Heerlijke hapjes gevuld met kip, knoflook, wortel en lente-ui uit de oven.

Beoordeling

nodig

kookring doorsnede 14 cm, wok, oven op 200° C, bakpapier, vershoudfolie

bereiding

Meng de ingrediënten voor het deeg in een kom
tot het een samenhangend deeg is.
Verpak de deegbal in folie en zet het in de koelkast.
Verwarm wat olie in de wok en bak de ui en knoflook licht glazig.
Voeg de kipfilet, paprika en wortel toe.
Wok enkele minuten op hoog vuur.
Breng op smaak met wat oregano, paprikapoeder en komijn.
Haal de wok van het vuur en voeg de lente-ui toe.
Leg de deegbal op een bebloemd werkblad en kneed goed door.
Rol het deeg gelijkmatig uit en steek er dan cirkels uit.
Verdeel op ieder rondje deeg wat kipvulling.
Vouw de cirkels dicht zodat er halve maantjes ontstaan.
Druk de randen goed aan met je handen.
Daarna met een vork stevig aandrukken.
Werk zo alles af.
Laat ze nog 10 min. afkoelen.

Leg de empanadas op een met bakpapier beklede bakplaat.
Bestrijk de empanadas met het ei.
Bak ze in de oven in ca. 20 minuten goudbruin.

Maak ondertussen de dipsaus.

lekker met:

de tomatensalsa.

Waardeer dit recept

Deel dit recept

Nieuwsbrief

De lekkerste recepten, tips en inspiratie. Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!

* Verplichte velden