recept | Nostalgisch gebraden kip

Recept van Nostalgisch gebraden kip

Deel het recept voor Nostalgisch gebraden kip met een vriend(in).


  • *De gegevens die u invult zullen niet door ons worden bewaard of gebruikt.

Nostalgisch gebraden kip

Wegens succes het recept uit vervlogen tijden: een nostalgisch gebraden (hele) kip uit de 60er jaren!

Beoordeling

nodig

oven op 180 °C, grote ovenschaal

bereiding

Braad de kip in een braadslede in een flink warme oven met zo mogelijk bovenwarmte.
Verhit de boter of margarine zolang, tot het schuim begint weg te trekken.
Schroei de kip aan alle kanten dicht in het hete vet.
Temper de oven zo, dat de kip zachtjes blijft braden.
Bedruip de kip om de 10 minuten met jus.
Keer de kip niet. Bedek de bovenkant met beboterd bakpapier als de bovenkant bruin is.
Braad de kip in ruim een uur bruin en gaar. Om te constateren of de kip gaar is, de kip met een vork even prikken in de gewrichten, die zeer los dienen te zitten.
Neem de kip uit de jus en snijd voor, d.w.z. snijd de poten eraf en licht de vleugels met een stukje borstvlees en de rest van het borstvlees aan weerszijden van het borstbeen van het been.
Snijd de stukken borstvlees schuin in enkele stukken.
Maak de jus af met water.

Bron: Alles kip & ei? (www.caplan.nl)

lekker met:

bijvoorbeeld compote, appelmoes of een groente zoals erwtjes, snijbonen, spinazie, champignons, sla, met puree, gebakken aardappelen, pommes frites of met rijst.

Waardeer dit recept

Deel dit recept

Nieuwsbrief

De lekkerste recepten, tips en inspiratie. Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!

* Verplichte velden