recept | Oosterse kipkarbonades

Recept van Oosterse kipkarbonades

Deel het recept voor Oosterse kipkarbonades met een vriend(in).


  • *De gegevens die u invult zullen niet door ons worden bewaard of gebruikt.

Oosterse kipkarbonades

Oosterse kip met o.a. knoflook, peper, gember en geelwortel.

Beoordeling

nodig

keukentouw, grote wok en deksel

bereiding

Neem de kip uit de koelkast en bind ze op met keukentouw.
Verwarm de olie in een grote wok en bak hierin de kip rondom aan.
Roerbak de uien, de kleingesneden knoflook en pepers, de rode paprika’s in stukjes en de gember mee.
Voeg dan de geelwortel en de komijn toe en sluit de wok met een deksel.
Verwarm dit ca. 10 minuten op een lage stand.
Blus met de mirin, ketjap en sluit de wok opnieuw voor ca. 15 minuten.
Kook in die tijd rijst en kousenband of boontjes gaar op de bekende wijze.
Laat de rijst uitdampen en voeg de uitgelekte maïs toe.
Serveer met de gemengde rijst en de kousenband.

lekker met:

gemengde rijst en kousenband.

Waardeer dit recept

Deel dit recept

Nieuwsbrief

De lekkerste recepten, tips en inspiratie. Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!

* Verplichte velden

Er zijn geen waarderingen voor dit recept gevonden.