recept | Paddenstoelen risotto met gekruide kip

Recept van Paddenstoelen risotto met gekruide kip

Deel het recept voor Paddenstoelen risotto met gekruide kip met een vriend(in).


  • *De gegevens die u invult zullen niet door ons worden bewaard of gebruikt.

Paddenstoelen risotto met gekruide kip

Een echte aanrader voor een herfstmaaltijd: deze paddenstoelen risotto met gekruide kip.

Beoordeling

nodig

plank, vijzel (of hakmolen), braadpan, kookpan, diepe pan

bereiding

Halveer de kippenpoten door ze bij het botje
tussen drumstick en karbonade doormidden te snijden.
Meng in de vijzel het zeezout, de peperkorrels, de zest en de oregano tot een mooi mengsel.
Wrijf hier de kippenpoten mee in.
Bak de poten op laag vuur in een beetje olijfolie goudbruin.
Blus ze af met de witte wijn.
Doe een deksel op de pan en laat de kip ca. 45 minuten garen.
Draai het vuur uit.
Maak in die tijd de risotto.
Zorg ervoor dat de bouillon tegen de kook is én blijft op laag vuur.
Bak de paddenstoelen met wat zout naar smaak op hoog vuur
in een beetje olijfolie.
Hou de paddenstoelen apart en fruit in dezelfde pan
met wat extra olijfolie de sjalotten en de venkel.
Voeg de rijst toe en bak deze al roerend glazig.
Zet het vuur laag en voeg nu steeds een flinke scheut bouillon toe
en laat deze opnemen door de rijst onder af en toe roeren.
Steeds als de bouillon is opgenomen, doe je er weer wat bouillon bij totdat de rijst, ongeveer na 20 minuten, gaar is.
Voeg er de laatste 7 minuten de doperwten aan toe.
De risotto is klaar als de rijst gaar is maar nog net een ‘bite’ heeft.
Doe nu de paddenstoelen, roomboter en de Parmezaanse kaas erbij.
Warm nog even door.
Serveer de risotto met de kippenpoten.

lekker met:

een Italiaanse tomatensalade.

Waardeer dit recept

Deel dit recept

Nieuwsbrief

De lekkerste recepten, tips en inspiratie. Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!

* Verplichte velden