recept | Pappardelle met kip en funghi porcini saus

Recept van Pappardelle met kip en funghi porcini saus

Deel het recept voor Pappardelle met kip en funghi porcini saus met een vriend(in).


  • *De gegevens die u invult zullen niet door ons worden bewaard of gebruikt.

Pappardelle met kip en funghi porcini saus

Een echte Italiaanse topper: blokjes kippendij met pasta en een saus van eekhoorntjesbrood.

Beoordeling

nodig

vergiet, koekenpan of hapjespan

bereiding

Week de fungi porcini ongeveer 60 minuten in net warm water.
Laat deze goed uitlekken en bewaar het vocht.
Bak de knoflook en de pancetta in een pan.
Voeg hier de fungi porcini en de kip aan toe en bak nog even door.
Voeg de witte wijn toe en laat inkoken.
Voeg het vocht van de paddenstoelen toe (let op er kan zand in zitten).
Laat dit ongeveer 15 minuten zachtjes pruttelen.
Voeg hier de slagroom en wat zout en peper naar smaak aan toe.
Laat het nog even inkoken.
Roer er ongeveer 60 gram van de Parmezaanse kaas door.
Kook ondertussen de pappardelle en de broccoli op de gebruikelijke wijze.
Giet de saus over de pasta en roer deze goed door.
Bestrooi met wat Parmezaanse kaas en garneer met wat verse basilicum.

lekker met:

een stevige rode wijn.

Waardeer dit recept

Deel dit recept

Nieuwsbrief

De lekkerste recepten, tips en inspiratie. Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!

* Verplichte velden