recept | Saotosoep

Recept van Saotosoep

Deel het recept voor Saotosoep met een vriend(in).


  • *De gegevens die u invult zullen niet door ons worden bewaard of gebruikt.

Saotosoep

Overheerlijke bouillon getrokken van kip, Oosterse kruiden en gevuld met diverse ingrediënten als een gekookt eitje, taugé, gebakken uitjes… en nog veel meer.

Beoordeling

nodig

grote soeppan, vergiet, schuimspaan, kookpan

bereiding

Voorbereiding:
Roerbak de ui, ¼ peper, de gember, de laos en 2 teentjes knoflook in een beetje olie in de soeppan.
Voeg de kip, de sereh, de bouillon en koud water toe zodat de kip onderstaat.
Breng dit aan de kook en laat de kip 3-4 uur zachtjes trekken.
Schep, zeker in het begin, regelmatig met een schuimspaan het schuim van de soep af.
Het water moet net tegen de kook aanblijven.
Neem de kip uit de pan en koel de soep met alle ingrediënten erin.
Bewaar de kip en de bouillon vervolgens een nacht in de koelkast.

Volgende dag bereiding:
Schep het vet van de soep af en zeef de soep.
Verwijder het vel van de kip, neem het kippenvlees van de botjes en verklein dit.
Meng de ketjap met de overige Spaanse peper, de overige knoflook en het limoensap.
Kook de rijst op de bekende wijze gaar.
Breng in de kookpan 3 dl water aan de kook en kook hierin de paksoi.
Reken enkele minuten en spoel de paksoi daarna direct af met koud water.
Pel de gekookte eieren en snij ze in vieren.
Breng de bouillon in de soeppan aan de kook met de selderij.
Vul de kommen met het kippenvlees, de pittige ketjap, de rijst, de paksoi en de eipartjes.
Voeg ook de taugé en de lente-ui toe en schep hierop de hete bouillon.
Garneer met de frietstaafjes en de uitjes.

lekker met:

zelf gebakken kroepoek.

Waardeer dit recept

Deel dit recept

Nieuwsbrief

De lekkerste recepten, tips en inspiratie. Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!

* Verplichte velden