recept | Scharrelkip met cranberrycompote

Recept van Scharrelkip met cranberrycompote

Deel het recept voor Scharrelkip met cranberrycompote met een vriend(in).


  • *De gegevens die u invult zullen niet door ons worden bewaard of gebruikt.

Scharrelkip met cranberrycompote

Een ideaal gerecht voor kerst: scharrelkip met gepofte cherrytomaatjes en cranberrycompote.

Beoordeling

nodig

oven op 180 °C, kom, cocktailprikkers, ovenschaal, aluminiumfolie, steelpan

bereiding

Zet de oven aan.
Maak het gehakt aan met de ui en de helft van de peterselie.
Voeg ook het losgeklopte ei toe en meng dit.
Bestrooi de buikholte van de kip royaal met kipkruiden.
Vul met het gehaktmengsel en steek de buikholte dicht.
Gebruik de cocktailprikkers.
Leg de kip met de boter in de ovenschaal.
Plaats de kip eerst 30 minuten middenin de oven.
Voeg daarna de fond toe en laat de kip nog 1 uur braden.
Bedruip de kip zo nu en dan met het braadvocht.
Haal de kip uit de ovenschaal en houd warm in de folie.
Roer alle aanbaksels los en giet dit in de steelpan.
Voeg de Calvados, de room en eventueel wat citroen toe.
Kook de saus in en bind eventueel bij met stukjes boter.
Maak de saus op smaak af met zout en peper.
Schenk de saus in de schaal en leg de kip erop.
Verdeel de overige gehakte peterselie over de kip.

lekker met:

gepofte cherrytomaatjes en cranberrycompote.

Waardeer dit recept

Deel dit recept

Nieuwsbrief

De lekkerste recepten, tips en inspiratie. Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!

* Verplichte velden