recept | Scharrelkip met mangochutney

Recept van Scharrelkip met mangochutney

Deel het recept voor Scharrelkip met mangochutney met een vriend(in).


  • *De gegevens die u invult zullen niet door ons worden bewaard of gebruikt.

Scharrelkip met mangochutney

Voor elke feesttafel: deze scharrelkip met een heerlijke mangochutney.

Beoordeling

nodig

oven, ovenschaal, kom, cocktailprikkers, pan, serveerschaal

bereiding

Verwarm de oven op 180°C.
Meng het gehakt met ui, peterselie en het losgeklopte ei.
Bestrooi de buikholte van de kip royaal met kipkruiden.
Vul met het gehaktmengsel
en steek de buikholte dicht met cocktailprikkers.
Leg de kip met de boter in een ovenschaal.
Plaats de kip eerst 30 minuten middenin de warme oven
en voeg daarna de fond toe.
Laat de kip nog 1 uur braden en bedruip de kip zo nu en dan met het braadvocht.
Haal de kip uit de ovenschaal, roer alle aanbaksels los en giet dit in een pan.
Voeg de Calvados, de room en wat citroensap toe en laat de saus indampen.
Maak op smaak met zout en peper.
Leg de kip op een serveerschaal.
Schenk de saus rondom de kip.
Garneer de kip met de basilicumblaadjes.

lekker met:

groene asperges en mangochutney.

Waardeer dit recept

Deel dit recept

Nieuwsbrief

De lekkerste recepten, tips en inspiratie. Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!

* Verplichte velden