recept | Scharrelkip op zijn Italiaans

Recept van Scharrelkip op z'n Italiaans

Deel het recept voor Scharrelkip op zijn Italiaans met een vriend(in).


  • *De gegevens die u invult zullen niet door ons worden bewaard of gebruikt.

Scharrelkip op zijn Italiaans

Een hele kip bereid op Italiaanse wijze met olijfolie, zeezout en citroen.

Beoordeling

nodig

oven 225 °C voorverwarmen en dan op 175 °C , grote ovenschaal voor kip, keukentouw, kwastje

bereiding

Wrijf de de kip in met olijfolie en kruid royaal met de peper en het grove zeezout.
Gebruik ook een beetje zout aan de binnenkant.
Zet de oven aan om op 225 °C voor te verwarmen.
Halveer de gewassen citroen en steek de rozemarijn erin.
Leg de citroen met 4 knoflookteentjes in de buik van de kip.
Bind de kippenpoten los aan elkaar met het touw.
Voeg de overige knoflook in geperste vorm toe.
Leg de kip in de ovenschaal en giet er een scheutje olie bij.
Zet de oven op 175 °C.
Draai de kip na ongeveer 20 minuten om.
En bedruip de kip met het braadvocht.
Na ca. 40 minuten is de kip gaar, controleer dit goed.
Neem de kip uit de oven en laat nog 10 minuten staan.

lekker met:

gegrilde Italiaanse groenten.

Waardeer dit recept

Deel dit recept

Nieuwsbrief

De lekkerste recepten, tips en inspiratie. Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!

* Verplichte velden
  • Peter de Haan 28 September 2013 om 16:08 Scharrelkip uit de oven
    Het recept van Sander ken ik, het is ook zeer smakelijk. Dit heb ik ook eens gemaakt in een braad zak, de moeite waard.

    Vr.gr. Peter de Haan
  • Peter de Haan 28 September 2013 om 16:08 Scharrelkip uit de oven
    Het recept van Sander ken ik, het is ook zeer smakelijk. Dit heb ik ook eens gemaakt in een braad zak, de moeite waard.

    Vr.gr. Peter de Haan
  • Peter de Haan 28 September 2013 om 16:10 reactie op het recept van Sander, scharrel kip uit de oven.
    Het recept van Sander ken ik, het is ook zeer smakelijk. Dit heb ik ook eens gemaakt in een braad zak, de moeite waard.

    Vr.gr. Peter de Haan
  • Peter de Haan 28 September 2013 om 16:10 reactie op het recept van Sander, scharrel kip uit de oven.
    Het recept van Sander ken ik, het is ook zeer smakelijk. Dit heb ik ook eens gemaakt in een braad zak, de moeite waard.

    Vr.gr. Peter de Haan