recept | Thaise kippensoep

Recept van Thaise kippensoep

Deel het recept voor Thaise kippensoep met een vriend(in).


  • *De gegevens die u invult zullen niet door ons worden bewaard of gebruikt.

Thaise kippensoep

Een gebonden pittige soep met kokosmelk, citroengras, pepertjes, lente-ui en verse koriander.

Beoordeling

nodig

soeppan, schuimspaan

bereiding

Leg de inhoud van het soeppakket in de soeppan.
Voeg het water met de tabletten toe.
Trek hiervan in 1 uur bouillon.
Laat die goed afkoelen en neem de kip dan uit de bouillon.
Trek het kippenvlees van de botjes.
Bewaar dit in de koelkast.
Schep het gestolde vet van de (afgekoelde) bouillon af.
Breng dan 3 dl bouillon met de kokos in de pan aan de kook.
Voeg alle kruiden en de helft van de pepertjes toe.
Evenals de vissaus en de suiker.
Kook de soep al roerende gedurende 5 minuten.
Meng alle kip en het limoensap door de soep.
Maak op smaak af met peper.
Garneer met het uitje, de koriander en de overige pepertjes.

lekker met:

noedels en een frisse salade.

Waardeer dit recept

Deel dit recept

Nieuwsbrief

De lekkerste recepten, tips en inspiratie. Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!

* Verplichte velden