recept | Vietnamese kiprolletjes met frisse dip

Recept van Vietnamese kiprolletjes met frisse dip

Deel het recept voor Vietnamese kiprolletjes met frisse dip met een vriend(in).


  • *De gegevens die u invult zullen niet door ons worden bewaard of gebruikt.

Vietnamese kiprolletjes met frisse dip

Kip met verse kruiden in een rolletje van rijstpapier. Feestelijk, gezond en lekker!

Beoordeling

nodig

pan, theedoek, kommetje, vork, plasticfolie (eventueel)

bereiding

Breng de kipfilets in de bouillon aan de kook.
Kook ze ongeveer 9 min. zachtjes door.
Draai het vuur uit, maar laat de kip in de bouillon liggen.
Kook de mihoen en giet deze met koud, stromend water af.
Haal de kipfilet uit de bouillon en trek deze met 2 vorken uit elkaar.
Maak een theedoek nat, wring deze uit en leg op het werkblad.
Week per keer een rijstvel totdat hij net zacht is in water.
Leg vervolgens op een vochtige theedoek.
Beleg ieder vel in een streep van 4 cm in het midden met
mihoen, taugé, bosui en de kip.
Houd links en rechts 2 cm van de rand vrij.
Maak op smaak met munt en koriander.
Vouw de randen over de vulling en rol het geheel op tot een strakke rol.
Meng voor de dipsaus: de chilisaus, vissaus, het sap van de limoen en de pinda’s goed door elkaar.

lekker met:

een frisse dip.

Waardeer dit recept

Deel dit recept

Nieuwsbrief

De lekkerste recepten, tips en inspiratie. Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!

* Verplichte velden