recept | Vol-au-vent met kip

Recept van Vol-au-vent met kip

Deel het recept voor Vol-au-vent met kip met een vriend(in).


  • *De gegevens die u invult zullen niet door ons worden bewaard of gebruikt.

Vol-au-vent met kip

Bladerdeeggebakje met deksel, gevuld met kip.

Beoordeling

nodig

hapjespan met deksel, grote plank, zeef, oven, bakplaat met bakpapier

bereiding

Neem de kip tijdig uit de koelkast (geur en smaak).
Verwarm olie in de pan en roerbak sjalotjes, kruiden en paprika’s.
Laat het deeg naast elkaar ontdooien op de plank.
Voeg de uitgelekte maïs toe aan de pan en verwarm dit even mee.
Zet de oven op 200˚C, neem de bakplaat eruit en bekleed met bakpapier.
Leg de helft van het deeg op de plaat, bestrijk bovenkant met het losgeklopte ei.
Verdeel hierover de kip in kleine stukjes en 3/4 van het groenten mengsel.
Bedek met het overige deeg en bestrijk met het overige ei.
Prik gaatjes in het deeg met een vork en zet de plaat dan in de oven.
Reken ca. 25 minuten en voeg de laatste 5 minuten de tijm toe.
Verdeel de gewassen spinazie over borden en voeg overige groenten toe.
Leg de goudbruine pakketjes erop en besprenkel de groenten met aceto.

lekker met:

Lekker als voorgerecht!

Waardeer dit recept

Deel dit recept

Nieuwsbrief

De lekkerste recepten, tips en inspiratie. Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!

* Verplichte velden