recept | Zoete, pittige kippendijen

Recept van Zoete, pittige kippendijen

Deel het recept voor Zoete, pittige kippendijen met een vriend(in).


  • *De gegevens die u invult zullen niet door ons worden bewaard of gebruikt.

Zoete, pittige kippendijen

Zoet en pittig tegelijk. Malse kippendijen in een marinade van honing en chilisaus. Verrassend lekker op de barbecue!

Beoordeling

nodig

kom, barbecue (of grill), kwastje, schaal, pan

bereiding

Zet de barbecue vast aan.
Gaar de kippendijen in kippenbouillon ongeveer 10 min. op laag vuur voor.
(Kan ook uit de oven, dan hoeft de kip niet voorgekookt te worden.)
Haal de kip uit de bouillon en bestrooi met peper en zout.
Maak de honing, de chilisaus, de BBQ saus, de knoflook en ketjap tot een smeuïge marinade.
Voor wie het nog heter mag, kun je hier ook nog de sambal aan toevoegen.
Smeer de kippendijen hier meerdere keren royaal mee in.
Leg de kip op de barbecue (of grill) voor ongeveer 10 min.
Doe het deksel van de barbecue dicht voor een lekkere rooksmaak.
Strooi de sesamzaadjes rondom op de kip.
En laat het geheel nog 3 min. roosteren op de barbecue.

lekker met:

een koude rijstsalade.

Waardeer dit recept

Deel dit recept

Nieuwsbrief

De lekkerste recepten, tips en inspiratie. Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!

* Verplichte velden