recept | Citroenkip gegaard in hooi

Recept van Citroenkip gegaard in hooi

Deel het recept voor Citroenkip gegaard in hooi met een vriend(in).


  • *De gegevens die u invult zullen niet door ons worden bewaard of gebruikt.

Citroenkip gegaard in hooi

Echt de natuur op je bord! Deze hele kip gevuld met tijm, rozemarijn en citroen gegaard in hooi!

Beoordeling

nodig

braadpan, oven op 180 °C

bereiding

Verwarm de oven vast voor.
Braad de kip even licht aan voor wat kleur.
Vul deze met 3 takjes tijm, 2 takjes rozemarijn en de citroen.
Neem een grote braadpan en maak een bedje van het hooi.
Leg hier de kip op en bedek deze weer met een dun laagje hooi.
Bestrooi de kip royaal met het zeerzout en de peperkorrels.
Strooi de overige kruiden er nog over heen.
Steek het hooi heel even aan en blus af met de witte wijn.
Dek af met de deksel.
Gaar de kip in ongeveer 75 min. in de oven.
De kip is gaar, als je met een prikker in het midden prikt en er helder vocht uit komt.

lekker met:

een biologische witte wijn.

Waardeer dit recept

Deel dit recept

Nieuwsbrief

De lekkerste recepten, tips en inspiratie. Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!

* Verplichte velden