recept | Coq au vin

Recept van Coq au vin

Deel het recept voor Coq au vin met een vriend(in).


  • *De gegevens die u invult zullen niet door ons worden bewaard of gebruikt.

Coq au vin

De coq au vin: een Franse klassieker!

Beoordeling

nodig

braadpan, aluminiumfolie

bereiding

Kruid de kippenbouten met peper en zout.
Bak ze in olijfolie op laag vuur mooi goudbruin.
Haal ze uit de pan en houd ze warm in de folie.
Fruit in dezelfde pan de sjalotten en de knoflook.
Voeg de spekblokjes en de champignons toe en bak deze nog enkele minuten mee.
Roer nu de bloem er doorheen en voeg beetje bij beetje de wijn en de bouillon toe.
Blijf roeren, zodat een gebonden saus ontstaat.
Doe nu de kippenbouten, de wortel en de kruiden erbij en breng aan de kook.
Laat daarna 60 minuten op laag vuur gaar stomen.
Doe er de laatste 5 minuten de zilveruitjes bij.
Garneer met de gehakte peterselie.

lekker met:

een mooie aardappelpuree.

Waardeer dit recept

Deel dit recept

Nieuwsbrief

De lekkerste recepten, tips en inspiratie. Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!

* Verplichte velden