< terug

Feestelijke Kipgourmet

ingredienten

    personen - +
  • ico

    Bijgerecht

    ico

    Hapjes

  • 30 min
  • 200 g kleine kipfilets of kipfilets in grove parten
  • 200 g gemarineerde kipdijfiletreepjes
  • 100 g voorgegaarde kippenlevers
  • 8 g voorgekruide kipgehaktballetjes
  • 12 gemarineerde kippenvleugels zonder uiteinde of tip
  • 12 voorgekruide kipsticks of mini drumsticks olie
  • zout en peper uit de molen
Voeg toe aan mijn boodschappenlijstje

Bereidingswijze van de ‘Feestelijke Kipgourmet’:

EXTRA NODIG
Serveerschalen
Aluminiumfolie
Gourmetstel
Kwastje op schoteltje
Oliekannetje
Warmhoudplaat of rechaud
Schaaltjes
Extra serviesgoed en bestek

1. Bereid diverse schalen met kip voor en dek ze af met folie.
2. Breng de kippenlevers in een pan met ruim koud water aan de kook.
3. Laat ze 1 minuut zachtjes koken en spoel ze daarna af onder koud water.
4. Neem niet alles tegelijk uit de koelkast en zet de overige ingrediënten gereed.
5. Verwarm de nasi en houd die warm op een warmhoudplaat.
6. Neem de pannetjes van het gourmetstel en verwarm het apparaat voor.
7. Bestrijk de pannetjes met een beetje olie en zet ze dan gereed voor gebruik.
8. Bak de kip aan alle zijden goudbruin en gaar.

Check de gaarheid door erin te prikken:
Helder vleessap duidt op gare kip en het kippenvlees laat gemakkelijk los van het bot.

De ‘Feestelijke Kipgourmet’ is nu klaar, eet smakelijk!

Benieuwd naar waar jouw geselecteerde deel van de kip vandaan komt? Neem dan gerust een kijkje op de website van Kip in Nederland.
Neem ook eens een kijkje op onze ‘Hoe Kipt Nederland‘ pagina. Hier zie je hoe andere Nederlanders hun favoriete gerecht met kip bereiden.

Print dit recept

Tips!

LEKKER MET

Nasi goreng met stukjes gerookte kip, diverse groene salades en sausjes (kerrie, hot chili, knoflook).