recept | Krokante kip

Recept van Krokante kip

Deel het recept voor Krokante kip met een vriend(in).


  • *De gegevens die u invult zullen niet door ons worden bewaard of gebruikt.

Krokante kip

Krokante kip op een bedje van zoete aardappels en bimi

Beoordeling

nodig

grote kookpan, oven op 180˚C, ovenschaal, scherp glad mes, plank, aluminiumfolie en koekenpan.

bereiding

Bewaar de kip tot gebruik in de koelkast.
Kook de aardappels op de bekende wijze gaar.
Maak er puree van met het losgeklopte ei, de room en de kruidenboter.
Zet de oven aan en houd de puree hierin warm in de ovenschaal.
Kook dan de bimi ‘beetgaar’.
Snijd de kip in lange repen en was daarna handen, mes en plank met heet water.
Verdeel de havermout met de kruiden over een stuk folie.
Leg hierop de kip, schud even heen en weer zodat de kip is bedekt.
Verwarm de olie in de koekenpan en bak hierin de kip rondom goudbruin en gaar.
Reken hiervoor ca. 7-8 minuten per kant en keer voorzichtig met 2 lepels.
Serveer de aardappelpuree met de kip, de bimi en bestrooi met de cranberries.

lekker met:

groene botersla, eetrijpe avocado, bolletje geitenkaas en kerriedressing.

Waardeer dit recept

Deel dit recept

Nieuwsbrief

De lekkerste recepten, tips en inspiratie. Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!

* Verplichte velden

Er zijn geen waarderingen voor dit recept gevonden.