recept | Pittige kip met rozemarijn

Recept van Pittige kip met rozemarijn

Deel het recept voor Pittige kip met rozemarijn met een vriend(in).


  • *De gegevens die u invult zullen niet door ons worden bewaard of gebruikt.

Pittige kip met rozemarijn

Kip in een heerlijk, frisse marinade van citroen, rozemarijn, pepertjes en salie.

Beoordeling

nodig

oven 200° C , grote schaal, wildschaar

bereiding

Snijd de pepers in de lengte door en hak ze fijn.
Roer het citroensap, de knoflook, de pepers, de kruiden
en een beetje peper door elkaar met 6 eetl. olie voor de marinade.
Leg de kipdelen in een ruime, ingevette schaal.
Bestrijk de kip met de marinade en laat minimaal 2 uur
afgedekt in de koelkast intrekken.
Verwarm de oven voor.
Wrijf de kip in met zout en leg hem met de huidzijde naar boven in de oven.
Braad de kip in ongeveer 60 min. goudbruin en knapperig.
Roer voor de tomatensalade de balsamico, zout en peper door elkaar.
Roer er 2 eetl. olie doorheen.
Meng de tomaten partjes, de ui en de olijven erdoor.
Serveer de tomatensalade apart.

lekker met:

de tomatensalade.

Waardeer dit recept

Deel dit recept

Nieuwsbrief

De lekkerste recepten, tips en inspiratie. Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!

* Verplichte velden