recept | Zomerse salade met gemarineerde kip

Recept van Zomerse salade met gemarineerde kip

Deel het recept voor Zomerse salade met gemarineerde kip met een vriend(in).


  • *De gegevens die u invult zullen niet door ons worden bewaard of gebruikt.

Zomerse salade met gemarineerde kip

Gemarineerde kip in een zomerse salade met avocado, cherrytomaatjes en gegarneerd met cashewnoten.

Beoordeling

nodig

barbecue of grill, plank, scherp glad mes, kom met deksel of plasticfolie, vergiet of zeef

bereiding

Steek de barbecue op tijd aan.
Snijd de kip in stukken van ongeveer 2 bij 2 cm en leg ze in de kom.
Meng alle ingrediënten voor de marinade en voeg die toe.
Sluit de kom met een deksel of gebruik folie.
Laat de kip ca. 2 uur in de koelkast staan.
Keer de kip zo nu en dan.
Neem de kip uit de marinade en laat uitlekken.
Bak de kip in ongeveer 20-25 minuten goudbruin en gaar op de barbecue.
Gebruik aluminiumfolie onder de kip als het te hard gaat.
Schil de komkommer en de avocado en snijd ze in stukjes.
Halveer de tomaatjes met een scherp mes.
Vul de schaal met (gesneden) sla, de komkommer, de avocado en de tomaatjes.
Maak de dressing en voeg deze en de kip toe aan de salade en meng alles goed.
Garneer met de cashewnoten.

lekker met:

Stevig zuurdesembrood.

Waardeer dit recept

Deel dit recept

Nieuwsbrief

De lekkerste recepten, tips en inspiratie. Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!

* Verplichte velden