BBQ Kip tandoori op een warme flatbread

BBQ Kip tandoori op een warme flatbread

By Ferdy Remijnse

< terug foto

 

In dit gerecht geeft de barbecue de Kip Tandoori een licht rokerige smaak, terwijl de yoghurt en specerijen zorgen voor een zachte en kruidige marinade. Heerlijk in een flatbread met frisse groenten en verse koriander.

Ingrediënten (circa 4 personen): 

  • 500 gram kippendijen 
  • 150 gram turkse yoghurt
  • 4 libanees flatbread
  • 2 little gem
  • 2 bosuien
  • 1 eetlepel gember poeder 
  • 1 theelepel gemalen komijnzaad
  • 1 theelepel kurkuma 
  • 1 theelepel gerookte paprika poeder
  • 1 theelepel kaneel 
  • 1 theelepel 5 spices 
  • ½ theelepel chilivlokken 
  • sap en rasp van 1 limoen
  • klein blikje tomatenpuree
  • verse koriander 
  • zout 
  • spiezen

Bereidingswijze:

1. Maak de marinade
Om te beginnen maak je de marinade voor de kip. Meng in een kom de Turkse yoghurt met de tomatenpuree, komijnzaad, kaneel, 5 spices, gemberpoeder, kurkuma en chilivlokken. Roer alles goed door tot het een egale kleur heeft. Voeg daarna een snuf zout toe en rasp de schil van één limoen boven het mengsel. Pers het sap van de limoen erbij en meng alles nogmaals goed.

2. Marineer de kip
Snijd de kippendijen in stukjes en voeg ze toe aan de kom met marinade. Zorg dat elk stukje kip goed bedekt is. Dek de kom af en laat de kip minimaal 2 uur marineren in de koelkast, zodat alle smaken goed kunnen intrekken.

3. Rijg en grill de kipspiezen
Haal de kip na het marineren uit de koelkast en rijg de stukjes aan 4 spiezen. Leg ze op de barbecue en draai ze regelmatig om, zodat ze rondom mooi garen en een lekker gegrild randje krijgen.

4. Bereid de groenten voor
Terwijl de kip op de barbecue ligt, kun je de overige ingrediënten voorbereiden. Snijd de onderkant van de little gem sla af, zodat je de blaadjes makkelijk los kunt halen. Snijd de bosui in dunne ringetjes en pluk wat blaadjes koriander voor de garnering.

5. Verwarm de flatbreads
Leg de flatbreads een paar minuten op de barbecue en draai ze halverwege even om. Zo worden ze zacht en soepel, perfect om straks te vullen.

6. Stel de broodjes samen
Haal de flatbreads van de barbecue en vul ze met de knapperige blaadjes little gem, gegrilde stukjes kip, wat ringetjes bosui en een paar blaadjes koriander. Serveer ze direct, terwijl alles nog lekker warm is.

Dit vind je misschien ook interessant: