Flatbread met pittig kipgehakt

Flatbread met pittig kipgehakt

By Fire&Food

< terug foto

Voorbereidingstijd: 30 minuten
Kook tijd: 15 minuten
Passieve tijd: 10 minuten
Personen: 4

INGREDIËNTEN
400 g kipgehakt
1 ui
1 el paprikapoeder
160 g gezeefde tomaten
1 el sambal
½ ijsbergsla
1 zakje geraspte kaas
knoflooksaus
200 g cherrytomaatjes
flatbread
500 g zelfrijzend bakmeel
½ tl zout
500 g skyr
1 teentje knoflook
1 el Provençaalse kruiden
30 g gesmolten boter
zout en peper

EXTRA NODIG
keukenmachine met deeghaak
deegroller
pizzasteen
gietijzeren koekenpan

INSTRUCTIES

  1. Verwarm de bbq voor op 200°C met de pizzasteen.
  2. Meng het meel met het zout, de Skyr, geraspte knoflook, Provençaalse kruiden en gesmolten boter tot een mooi deeg.
  3. Laat 10 minuten in de koelkast rusten. Haal het deeg uit de koelkast en verdeel in 4 stukken.
  4. Rol er platte flatbreads. Gril de flatbreads één voor één 5 minuten per kant met de deksel op de bbq.
  5. Fruit in een pan de gesnipperde ui, met het kipgehakt, paprikapoeder, gezeefde tomaten en sambal.
  6. Halveer de cherrytomaatjes, snijd sla in reepjes. Zet apart.
  7. Verdeel daarna het gehaktmengsel en de geraspte kaas over de flatbreads en gril 5 minuten met de deksel op de bbq totdat de kaas gesmolten is.
  8. Serveer de flatbreads met de gesneden ijsbergsla, tomaatjes en de knoflooksaus.

Dit vind je misschien ook interessant: