Chicken bombs

Chicken bombs

By Fire&Food

< terug foto

Kooktijd: 40 minuten
Porties: 3 stuks

INGREDIËNTEN
3 kippendijen
3 snackpaprika’s
1 bakje roomkaas
1-2 el bieslook
2 el blokjes cheddarkaas
6 plakjes pannenkoekspek
barbecuesaus naar keuze
barbecuerub naar keuze

EXTRA NODIG
kernthermometer
wij gebruiken de houtgestookte barbecue Utenflåmm van Welvaere

INSTRUCTIES
Richt je barbecue in voor indirect gebruik op 150°C.
Meng de roomkaas met de cheddarblokjes, fijngesneden bieslook en 1 eetlepel barbecuerub.
Snijd de snackpaprika’s op en vul een helft met het roomkaasmengsel. Maak er weer een hele snackpaprika van.
Bestrooi de kippendijen met de barbecuerub en rol om de snackpaprika. Wikkel dan 2 plakjes spek om de kippendijen, een plakje horizontaal en een plakje verticaal.
Leg het pakketje op het indirecte gedeelte van de barbecue en gaar tot een kern van 70-74°C is bereikt. Smeer de laatste 2-3 minuten de pakketjes in met de barbecuesaus.

Dit vind je misschien ook interessant: