Hugo Kennis – bonensoep met venkel, chorizokruim en krokante kippendij

Hugo Kennis – bonensoep met venkel, chorizokruim en krokante kippendij

By Hugo Kennis On september 20, 2023 3:02 pm

< terug foto

Hugo Kennis maakt in deze video een geweldige bonensoep met venkel, chorizokruim en krokante kippendij. 🍲🍗  Een verrassende soep met fantastische smaken die perfect blenden!

#kip #kiprecepten #hugokennis #koken #bonensoep #kippendij #chickenrecipes #hugokooktkiprecepten

Ingrediënten:

      Venkel

      Ui

      Aardappelen

      Canellini bonen

      Kippendij

      Knoflook

      Chorzio

      Boter

      Bouillonblokjes

      Olie

Bereiding:

Stap 1:

Rasp een deel van de venkel en snijd de rest van de venkel en een ui in grove stukken. Doe een klontje boter in de pan en voeg daar de gesneden ui en venkel aan toe. Fruit dit en voeg daarna gesneden aardappelen, knoflook, tijm en canellini bonen toe. Roer dit goed door elkaar en blus het af met anderhalve liter water en twee bouillonblokjes. 

Stap 2:

Bereid terwijl de soep aan het koken is de chorizo en kippendij voor. Pak een stuk chorizo en snijd het in kleine blokjes. Doe daarna olie in een pan en bak de chorizo uit. Pak een andere pan voor de kippendij en bak op hoog vuur met zout, peper en tijm. Draai de kippendij af en toe om.

Stap 3:

Als de chorizo is uitgebakken doe je de olie in een bakje. Dit wordt later gebruikt om de soep nog meer smaak te geven. Kijk ondertussen ook of de soep kookt en prik in een aardappel om te zien of die zacht is. Als dit zo is kan de soep gepureerd worden tot een glas mengsel.  

Stap 4:

Het gerecht is bijna klaar! Tijd om een mooi diep bord op te maken. Pak een grote lepel soep en doe dit in het bord. Leg in het middel wat geraspte venkel. Snijd de kippendij in plakjes en leg deze op de venkel. Top de soep af met chorizokruim, chorizo-olie, paar bonen en venkeltopjes! 

Geniet ervan!

Dit vind je misschien ook interessant: