Kippensoep

Kippensoep

By Chef Guido’s blog

< terug foto

Kippensoep staat bij veel mensen bekend als remedie tegen een verkoudheid of griepje. Een zelfgemaakte soep is dan natuurlijk helemaal lekker! Door ook de bouillon zelf te maken heeft deze kippensoep de echte, authentieke smaak.

INGREDIENTEN:
1 hele soepkip
3 uien
3 stuks prei
3 kleine winterpenen
3 theelepels zwarte peper korrels
100 gram verse peterselie
150 gram verse selderij
6 takjes tijm
3 laurierblaadjes
3 stuks foelie (gedroogd jasje van nootmuskaat)
150 gram vermicelli
0.5 citroen (sap)
500 gram verse soepgroenten

BEREIDINGSWIJZE:
Zet de soepkip op het vuur in een pan met koud water.
Breng de kip aan de kook en laat 3 minuten zachtjes koken.
Haal de kip uit de pan, spoel het water weg.
Snijd de prei, peen en ui in grove stukken.
Zet de soepkip opnieuw op het vuur in een pan met koud water.
Voeg de prei, peen, ui, helft van de peterselie, helft van de selderie, tijm, laurier, foelie en gekneusde peperkorrels toe.
Breng aan de kook en laat koken tot de kip gaar is (ong. 1 uur).

Haal de gare kip uit de soep.
Laat de kip afkoelen en pluk vervolgens het vlees van de botten.
Zorg dat u geen vel of stukje kraakbeen meeneemt.

Zeef de kippensoep.
Zet de gezeefde bouillon opnieuw op het vuur.
Breng aan de kook en voeg de overige peterselie en selderij, de soepgroenten en de vermicelli toe.
Kook ongeveer 10min tot de vermicelli gaar is.
Voeg de stukjes kip, citroensap en zout naar smaak toe.

Dit vind je misschien ook interessant: