Krokante kipchips

Krokante kipchips

By Fire&Food

< terug foto

Kooktijd: 30 minuten
Passieve Tijd: 15 minuten
Personen: 4

INGREDIËNTEN
Huid van 1 grote kip
4-6 takjes verse tijm
½ tl uienpoeder
Zout en peper

EXTRA NODIG
2 schalen
Bakpapier
Zwaar item om druk mee uit te oefenen (gietijzeren deksel, steen)

INSTRUCTIES
Verwarm de barbecue voor op 190°C en richt met een indirect gedeelte.
Leg in de schaal een bakpapier. Spreid hierop de huid.
Bestrooi met het uienpoeder en de takjes verse tijm. Leg een tweede vel bakpapier erop en de tweede schaal.
Zet de schaal op het indirecte gedeelte en leg iets zwaars op de schaal. Laat dit 20-30 minuten garen met gesloten deksel.
Haal de schalen uit de barbecue en laat het eerst even afkoelen voordat je de schaal eraf haalt, ca. 15 minuten.
Haal met een spatel voorzichtig de huid van het bakpapier. Wees voorzichtig. Bestrooi met zout en peper. En serveer direct als chips, als toast of als crumble op een gerecht.

Dit vind je misschien ook interessant: