Rudolph van Veen kookt kiprecepten

Rudolph van Veen kookt kiprecepten

By Rudolph van Veen

< terug foto

Personen: 4

INGREDIËNTEN

– 4 kippendijen met been

– 4 drumsticks

– 2 zoete aardappels (oranje)

– 1 ui

– 1 tros tomaten

– 2 rode paprika’s

– 2 rode spaanse pepers

– 1 pakje bimi (langstelige broccoli)

– 1 pak zilvervliesrijst

– ½ bosje verse bieslook

 

BEREIDINGSWIJZE:

Stap 1: Snijd als eerst de twee rode paprika’s in grove stukken. Daarna volgt de tros tomaten, snijd dit in partjes van acht. Vervolgens snijd je de chilipeper. Ongeveer een halve chilipeper per persoon. Als je niet van te pittig houdt, kan je ook ervoor kiezen om minder te gebruiken. Snijd als laatst de ui in stukken. De basis voor de saus is nu klaar.

Stap 2: Dep de kippendij en drumsticks droog op een keukenpapier, dit zorgt ervoor dat het minder gaat spetteren in de pan. Doe een scheut olijfolie in de pan. Leg de kippendij en drumsticks met het vel naar onder in de pan. Kruid dit met zout en peper en laat dit daarna rustig krokant aanbakken. Als het krokant gebakken is kan het uit de pan worden gehaald.

Stap 3: Bak daarna de paprika’s, tomaten, chilipeper en ui in dezelfde pan. Doe dit voor ongeveer vijf minuten. Als de groenten zijn gebakken en een beetje zacht zijn gaat het de blender in. Blend de groenten tot een glad mengsel. De saus is klaar van de Obe Ata.

Stap 4: Doe de saus terug in de pan, voeg daar een halve liter water en een blokje kippenbouillon aan toe. Dit om het wat vloeibaarder te maken. Daarna is het tijd om de kippendij en drumsticks toe te voegen aan de pan met saus. Doe de deksel op de pan en laat zachtjes sudderen.

Stap 5: In de stoof gaat ook zoete aardappel. Snijd dit in grove stukken en voeg toe aan de stoof. Deksel erop en laat dit een halfuur zachtjes stoven. Kook ondertussen de zilvervliesrijst en giet dit af.

Stap 6: Als de stoof bijna klaar is, voeg je de bimi hieraan toe. Dit wordt vanzelf gaar gestoomd. Snijd ondertussen verse bieslook fijn. Haal na vijf minuten de pan van het vuur en voeg de bieslook hieraan toe.

Stap 7: Pak een bord en doe er wat zilvervliesrijst op. Schep de Obe Ata erbij en het is klaar, genieten maar!

Dit vind je misschien ook interessant: