Hoofdgerecht
Bereidingswijze van de Gerookte kipfilet met abrikozen chutney en gekarameliseerde bleekselderij:
Stap 1:
Begin met het pekelen van de kipfilets door ze minimaal 2 uur in pekelwater te laten marineren. Het pekelwater maak je door aan 1 liter water 2 laurierblaadjes en 60 gram zout toe te voegen. Maak de barbecue ,vlak voordat je de kipfilets uit het water haalt, aan.
Stap 2:
Haal de kipfilets daarna uit het water en leg ze aan de buitenkant van de barbecue, zodat het midden vrij blijft voor de rookmot.
Stap 3:
Plaats de rookmot op de gloeiende kooltjes, sluit de barbecue af met de deksel en draai het luchtgaatje dicht. Op deze manier stoomt de kip langzaam gaar en neemt het de rooksmaak goed op.
Stap 4:
Terwijl de kip op de barbecue ligt, maak je de abrikozenchutney. Snipper de ui fijn en fruit deze in een pannetje met een beetje zonnebloemolie op middelhoog vuur. Snijd de abrikozen in kleine blokjes.
Stap 5:
Zodra de ui glazig is, voeg je de suiker en appelazijn toe. Roer goed door en laat de suiker licht karamelliseren. Zodra dit gebeurt, voeg je de abrikozen blokjes toe en laat je het geheel rustig pruttelen.
Controleer ondertussen de kip en draai deze om.
Stap 6:
Bestrijk de kip daarna met een dun laagje mosterd. Dit voorkomt dat de kip uitdroogt en voegt een extra smaakdimensie toe.
Stap 7:
Voeg opnieuw wat rookmot toe, zodat de andere kant van de kip goed kan garen. Roer ondertussen de chutney door en zet het vuur lager zodra deze kookt. Laat de chutney zachtjes inkoken tot een jam achtige substantie.
Stap 8:
Verwijder de blaadjes van de bleekselderij en snijd de stengels in gelijke stukken van ongeveer 15 cm. Bestrijk de selderijstengels met abrikozenjam. Dit geeft een zoetere smaak en helpt de bittere tonen van de bleekselderij te verzachten.
Stap 9:
Zodra de kip gaar is, haal je deze van de barbecue. Daarna leg je de ingesmeerde bleekselderij op het grillrooster. Grill de stengels een paar minuten met de deksel erop, totdat ze mooi gekarameliseerd zijn.
Stap 10:
Serveer door een paar stukken gegrilde bleekselderij op een bord te leggen. Snijd de kipfilet in reepjes en leg deze erbovenop. Schep er wat abrikozenchutney overheen en garneer met walnoten.
Geniet van de overheerlijke gerookte kipfilet met abrikozen chutney en gekarameliseerde bleekselderij!
Volg of abonneer je op onze kanalen voor meer inspirerende recepten:
YouTube: www.youtube.com/c/Kiprecepten
Instagram: www.instagram.com/kiprecepten
Facebook: www.facebook.com/kiprecepten.nl
TikTok: www.tiktok.com/@kiprecepten
Pinterest: nl.pinterest.com/allekiprecepten
Bent u nog opzoek naar andere heerlijke kiprecepten? Bekijk dan ook nog gerust onze receptengenerator, onze receptengenerator kiest namelijk een recept op basis van uw aangegeven voorkeuren.
Om het beste uit deze website te halen, is het goed om een eigen account te creëren. Zonder account blijven je boodschappenlijstje en favoriete recepten niet opgeslagen.
Met een account heb je de volgende voordelen:
Heb je al een account? Login