< terug

Kip fajitas rijstbowl

ingredienten

    personen - +
  • ico

    Hoofdgerecht

  • 30 min
Voor de rijstbowl:
  • 320 gram kipfilet (of kipdijfilet) in reepjes
  • 0.5 rode paprika
  • 0.5 gele paprika
  • 0.5 groene paprika
  • 0.5 rode ui
  • 160 gram rijst (gemengd wild of zilvervlies)
  • 60 gram maïs (uit blik, uitgelekt)
  • 60 gram zwarte bonen (afgespoeld en uitgelekt)
  • 2 eetlepels guacamole
  • 2 eetlepels zure room
  • 1 tomaat
Voor de fajita marinade:
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel vers limoensap
  • 1 theelepel gerookte paprika poeder
  • 1 theelepel zout
  • 1.5 theelepel gemalen komijn
  • 1 theelepel uienpoeder
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 2 theelepels oregano
  • 1 theelepel cayenne
  • Snufje peper
Voeg toe aan mijn boodschappenlijstje

BEREIDINGSWIJZE:

1. Verwarm de oven voor op 190 graden en zet een met bakpapier beklede bakplaat klaar.
2. Maak de marinade door alle ingrediënten onder het kopje fajita marinade met elkaar te mengen. Roer de marinade door de kipreepjes en laat het afgedekt in de koelkast een half uur intrekken.
3. Snijd de ui en paprika’s in reepjes en voeg ze toe aan de gemarineerde kip. Meng alles goed door elkaar zodat de paprika ook goed bedekt is in de marinade.
4. Verdeel de kip en groenten over de met bakpapier beklede bakplaat en bak het in zo’n 15 minuten op 190 graden gaar.
5. Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking, en snijd de tomaat in blokjes.
6. Verdeel de kip en rijst over 2 kommen, en schep de maïs, bonen en tomaat erbij. Maak het af met een schep guacamole en zure room.

Print dit recept

Tips!

LEKKER MET!

Maïs, zwarte bonen, zure room en guacamole.