Hoofdgerecht
EXTRA NODIG
Wildschaar of scherp mes
Braadpan of stoompan
BEREIDINGSWIJZE
1. Halveer de kippenpoten en bewaar ze tot gebruik in de koelkast.
2. Maak het kruidenmengsel tot en met de geelwortel en bestrijk hiermee de kip.
3. Vergeet de binnenkant van de hele kip niet.
4. Ook is het bestrijken van de vleeszijde onder het vel van belang.
5. Verwarm de olie in een braadpan en braad de kip hierin mooi bruin rondom.
6. Voeg daarna het bouillonblokje met het water toe en sluit de pan.
7. Laat de kip ca. 30 minuten zachtjes pruttelen.
8. Kook de zuidvruchten met water of vruchtensap, de suiker en kaneel op de bekende wijze.
9. Laat ze daarna uitlekken en maak op smaak af met honing.
10. Wentel de pruimen door sesamzaad.
Hygiëne is belangrijk: was je handen voor en nadat je met rauw vlees hebt gewerkt.
Om het beste uit deze website te halen, is het goed om een eigen account te creëren. Zonder account blijven je boodschappenlijstje en favoriete recepten niet opgeslagen.
Met een account heb je de volgende voordelen:
Heb je al een account? Login