< terug

Marokkaanse kruidenkip

ingredienten

    personen - +
  • ico

    Hoofdgerecht

  • 60 min
  • 4 kippenpoten
  • 2 eetl. peterselie
  • 2 eetl. koriander
  • 1 grote gepelde ui
  • 1 teentje knoflook
  • 0.5 theel. zout
  • 0.5 theel. peper
  • 1 theel. komijn
  • 0.25 theel. paprikapoeder
  • 1 theel. geelwortel
  • 2 eetl. olijfolie
  • 1 grote kop water
  • 1 bouillonblokje
  • boter
  • 1 theel. kaneelpoeder
  • kipkruiden
  • water of vruchtensap
  • suiker
  • voorgewelde zuidvruchten (pruimen of abrikozen)
  • honing
  • sesamzaad
Voeg toe aan mijn boodschappenlijstje

EXTRA NODIG

Wildschaar of scherp mes
Braadpan of stoompan

BEREIDINGSWIJZE

1. Halveer de kippenpoten en bewaar ze tot gebruik in de koelkast.
2. Maak het kruidenmengsel tot en met de geelwortel en bestrijk hiermee de kip.
3. Vergeet de binnenkant van de hele kip niet.
4. Ook is het bestrijken van de vleeszijde onder het vel van belang.
5. Verwarm de olie in een braadpan en braad de kip hierin mooi bruin rondom.
6. Voeg daarna het bouillonblokje met het water toe en sluit de pan.
7. Laat de kip ca. 30 minuten zachtjes pruttelen.
8. Kook de zuidvruchten met water of vruchtensap, de suiker en kaneel op de bekende wijze.
9. Laat ze daarna uitlekken en maak op smaak af met honing.
10. Wentel de pruimen door sesamzaad.

Print dit recept

Tips!

Hygiëne is belangrijk: was je handen voor en nadat je met rauw vlees hebt gewerkt.